fbpx

Hvorfor skal din virksomhed anvende video som kommunikationsmiddel? 

Video fylder i stigende grad mere af vores hverdag, både når vi er på sociale medier, når vi ser nyheder, når vi vil gøre os klogere på et emne, ønsker at blive underholdt og meget mere. Her hos AWORK har vi lagt mærke til at Video er et godt kommunikationsmiddel for virksomheder, fordi video giver et retvisende billede af virkeligheden, som er let for kunderne at forholde sig til, ligesom at video ikke kræver ligeså mange ressourcer som eksempelvis når der skal læses en tekst.

I denne artikel bliver du klogere på hvorfor video er et oplagt middel for din virksomhed.

Hvorfor skabe en personlig relation til kunden?

Det er ikke nogen hemmelighed at vi alle møder hundredvis af reklamer i løbet af en dag. Vi møder faktisk så mange reklamer at vi nærmest har lært at ignorere disse reklamer, så vi ikke bruger al vores energi på alle disse indtryk. Derfor peger meget på at der skal udvikles mere personlig markedsføring, for at få kundens opmærksomhed.

Video gør det muligt at vise virksomhedens personlighed, hvor kunden møder personerne bag virksomheden og ikke blot et logo eller et brand. Video er derfor med til at give kunden opfattelsen af at, der er rigtige personer bag brandet og viser at jeres brand har en personlighed og sjæl.

 

Skab en personlig relation til kunderne med video

Budskaber der bliver vist i en video er lettere for kunden at huske end budskaber i tekster. Skab en bedre kunderelation med videoer.

 

Med hvad skal man så filme?

Det gode med video er at der er mange muligheder. Video kan nemlig både bruges som underholdning, til at dele viden og meget mere. Video kan nemlig tale til flere sanser samtidig. Video skaber en større forståelse, video taler til vores følelser og vi kan nærmest også smage igennem en video. AWORK har meget erfaring med video og hvordan det kan være et stærkt kommunikationsmiddel, som både gavner kunderelationen og SEO. AWORK har lavet en lille liste med nogle af de bedste ideer til når der skal laves en video:

 • Giv kunden et indblik i virksomheden med at vise glimt af hverdagen.
 • Giv kunden viden om jeres produkter med forklarende video.
 • Hold kunden opdateret med nyheds videoer.
 • Vis kunderne hvordan de alternativt kan anvende jeres produkter.
 • Videoer af kunder, der fortæller hvad de har fået ud af samarbejdet.

Nu har du nogle gode ideer til hvordan du kan anvende video som en del af virksomhedens kommunikation.

 

Hvorfor er video godt for SEO?

Når du udvikler en video, er det en god ide at uploade den på YouTube. På Youtube bliver der set flere milliarder videoer hver eneste dag og derfor vil jeres videoer opleve mere synlighed end hvis I kun benytter jeres hjemmeside til at hoste videoerne. Du har måske også lagt mærke til at når du søger på Google, kan du også få vist videoer fra YouTube. Dette er fordi at YouTube er ejet af Google, og derfor er dine videoer på YouTube også gode for din SEO.

Når vi taler om SEO i forbindelse med videoer, refereres der til hvordan dine videoer kan være med til at give virksomheden en bedre placering på Google. Men hvordan laver man SEO optimering for video?

Hos AWORK har vi meget erfaring med SEO og står altid til rådighed både med at producere dine videoer og at sikre at disse er SEO optimerede. Når AWORK står for SEO optimering af video, lægger vi vægt på at:

 • En video titel, beskrivelse og tags med søgeord som du ønsker at blive fundet på. Ligesom din hjemmeside, kan dine videoer være med til at rangere højt på Google.
 • Titlen skal informere om hvad videoen omhandler og være fangende, sådan at dine kunder og potentielle kunder får lyst til at se din video.
 • Beskrivelsen gør det muligt at forklare i dybden hvad din video omhandler. Dette er både til gavn for Google og dem der skal se videoen.
 • Tags er søgeord eller nøgleord som du ønsker at blive fundet på. Disse nøgleord skal både repræsentere indholdet i din video og de søgeord der bruges til at finde din video.

 

Hvad skal du bruge din videoer til?

Når du har produceret en eller flere videoer, er der utallige muligheder for anvendelse af disse videoer. Ud over at videoerne lægges på YouTube og på hjemmesiden, kan disse også bruges som et led i jeres online strategi. Du kan blandt andet dele videoerne på Facebook, som er den største sociale platform, eller på Instagram hvor brugerne i stigende grad bruger deres tid til at stifte kendskab og søge viden om brands igennem videoer.

Videoerne kan dermed være med til at øge kendskabet til virksomheden, skabe en tættere relation til kunderne og til at kommunikere og få feedback fra kunderne.

 

Hvordan skal en video produceres?

Alle har efterhånden en telefon, som kan filme både med effekter og i flot kvalitet. Dette gør dog også at der findes et utal af videoer på YouTube. For at udvikle en video, som fanger interesse, har AWORK erfaret at:

 • Der er mange der ser video uden lyd, hvorfor det er en god ide at sætte undertekster på videoerne.
 • Videoer som er i dårlig kvalitet, kan fortælle at jeres virksomhed ikke er professionelle.
 • Hvis videoens SEO ikke er lavet rigtigt, er den ikke med til at give virksomheden en bedre placering på Google og Youtube.

 

 

Udvikling af en SEO & kundevenlig video

Igennem denne artikel har du lært hvorfor du bør anvende video som et led i virksomhedens online markedsføringsstrategi. Dertil ved du også at ingredienserne til en SEO & kundevenlig video indeholder:

 • Information, lærdom, underholdning eller anden nyttig viden som giver dine kunder værdi.
 • Den rigtige titel, tags og beskrivelse, som giver en god placering på Google.
 • Lyd, billede og tekster i god kvalitet, som gør at både kunder og potentielle kunder ønsker at se flere af jeres videoer.

 

Hvordan kommer du i gang med video? 

Er du i tvivl om hvordan du får det bedste resultat når du fremstiller videoer, så er du altid velkommen til at kontakte AWORK på tlf. 88 37 47 88. Vi har store erfaringer med video og rådgiver gerne, så du får succes med at fremstille video kampagner. Du kan blandt andet bruge videoer på hjemmesiden, webshoppen, Facebook, Instagram og meget mere. 

 

Få kyndig vejledning om video produktion og anvendelse af video.

Vi sidder klare til at hjælpe dig til at få succes med video produktion og anvendelse af video, som kommunikationsmiddel.